Afrekenen › Verder winkelen ›
Noten, Natuurproducten en voedingssupplementen
Mijn Natuurwinkel.nl
‹ terug naar hoofdgroepen

Supplementen  Vetzuren  Lijnzaad Olie

Lijnzaadolie wordt ook wel eens lijnolie genoemd, deze olie wordt verkregen uit lijnzaad. Lijnzaad groeit aan vlasplanten, deze plant is in meerdere landen terug te vinden. De zaden van deze plant bevat van zichzelf al 40% olie.

Lijnzaadolie wordt het beste bewaard in donkere flessen, dit heeft te maken met de kwaliteit. Zonlicht heef namelijk invloed op de kwaliteit van de lijnzaadolie, staat de fles te lang in zonlicht gaat de kwaliteit van de olie achteruit. Daarom is het belangrijk om de fles goed af te sluiten en het is een donkere koele omgeving te bewaren.

Lijnzaadolie is een bron vetzuren, zo bevat deze olie het hoogste gehalte omega-3 vetzuren van alle oliën. Ook bevat lijnzaad alfalinoleenzuur, linolzuur, omega-6 vetzuur en oliezuur. Deze vetzuren zijn belangrijk voor het immuunsysteem, zo dus ook lijnzaadolie. De olie is een mooi gebalanceerde bron van meervoudige onverzadigde vetzuren.

Helaas mogen we vanwege een wet die in 2012 ingevoerd is maar weinig claims maken, als het gaat over voedingssupplement. Om deze reden zal er bij een aantal producten weinig informatie gegeven worden.

De claims waar het overgaat zijn claims waar nog weinig of geen onderzoek naar gedaan is.

We mogen u echter wel persoonlijk advies geven dus schroom niet en neem contact met ons op!

Er zijn geen producten gevonden met de opgegeven zoekcriteria.