Afrekenen › Verder winkelen ›
Noten, Natuurproducten en voedingssupplementen
Mijn Natuurwinkel.nl
‹ terug naar hoofdgroepen

Supplementen  Mineralen

Mineralen zijn te vergelijken met vitamines, dit doordat ze allebei in kleine hoeveelheden voorkomen in ons eten en drinken. Ze zijn essentieel voor een goede gezondheid, normale groei en ontwikkeling.

Mineralen komen van nature voor in de natuur, planten en dieren nemen deze op. Waardoor ze uiteindelijk in ons eten terecht komen, daarvoor moeten ze eerst wel een hele weg afleggen.

Zoals we net al geconstateerd hebben verkregen we mineralen via ons eten. Hier wordt wel onderscheid gemaakt tussen mineralen en spoorelementen. Dat heeft allemaal te maken met de hoeveelheid die we nodig hebben. Van mineralen hebben we grammen nodig, van spoorelementen micro- of milligrammen.

Voor zover bekend zijn er vijftien verschillende mineralen, zes daarvan zijn mineralen en de overige negen zijn spoorelementen.

Mineralen:
De mineralen (waar we dus grammen van nodig hebben)zijn: calcium, chloor, fosfor, kalium, natrium en magnesium.

Spoorelementen:
De spoorelementen (hier hebben we micro- en milligrammen van nodig) zijn: chroom, fluoride, ijzer, jodium, koper, mangaan, molybdeen, seleen en zink.

Helaas mogen we vanwege een wet die in 2012 ingevoerd is maar weinig claims maken, als het gaat over voedingssupplement. Om deze reden zal er bij een aantal producten weinig informatie gegeven worden.

De claims waar het overgaat zijn claims waar nog weinig of geen onderzoek naar gedaan is.

We mogen u echter wel persoonlijk advies geven dus schroom niet en neem contact met ons op!

Magnesium

Magnesium

Toon producten ›
Mineralen Enkel

Mineralen Enkel

Toon producten ›
Mineralen Multi

Mineralen Multi

Toon producten ›