Afrekenen › Verder winkelen ›
Noten, Natuurproducten en voedingssupplementen
Mijn Natuurwinkel.nl
‹ terug naar hoofdgroepen

Natuurvoeding  Tussendoortjes  Knäckebrood, Toast & Beschuit

Knäckebröd is een Scandinavisch product en de naam betekent in het Nederlands: breekbrood. Het is een plat brood, meestal van roggemeel gemaakt, dat erg kort en heet wordt gebakken en daarna wordt gedroogd. Door deze manier van bereiden bevat het minder dan 10% water waardoor het enorm krokant is. Daarnaast heeft het lage waterpercentage het voordeel dat het lang houdbaar is.

Een toastje is een knapperig droog koekje dat vaak bij een borrel gegeten wordt. Je kan een toastje heerlijk beleggen met hartige broodbeleg zoals worst. Ook kaas, pesto of vis wordt vaak gegeten op een toastje. De combinatie van een plakje of stukje camembert met een glas witte wijn is een welbekende smakelijke combinatie. Toast kun je zelf maken door van een boterham de korsten af te snijden, de boterham plat te rollen met een deegroller, en dit in de oven te stoppen voor 8 à 10 minuten op een voorverwarmde oven van 200°C.

Beschuit is een licht verteerbare, zeer droge vorm van brood. Het is vergelijkbaar met, maar niet hetzelfde als geroosterd brood. Beschuit wordt twee keer gebakken, eenmaal als plat cilindrisch broodje (beschuitbol, ook in die vorm te koop) en na het doorsnijden nog een keer. De oude naam voor beschuit is dan ook 'tweebak'. Etymologisch gezien is het woord 'beschuit' verwant met het Franse biscuit en het Italiaanse biscotto, uit het Latijn bis coctus, wat letterlijk 'tweemaal gebakken' betekent. In Nederland is het een traditie dat bij een geboorte op beschuit met muisjes wordt getrakteerd. De voedingswaarde is vergelijkbaar met die van gewoon brood maar dan met veel minder vocht.

 

Selecteer uw merk:
Sorteer op: A-Z - Prijs - Merk

Boekweit crackers Pain Des Fleurs

Pain Des Fleurs
300g

5,30
Klik en bestel

Crackers tomaat mozarella DR Karg

DR Karg
200g

2,99
Klik en bestel

Mais rijst crackers Pain Des Fleurs

Pain Des Fleurs
150g

2,15
Klik en bestel

Tamme kastanje crackers Pain Des Fleurs

Pain Des Fleurs
300g

6,35
Klik en bestel

Sorteer op: A-Z - Prijs