Afrekenen › Verder winkelen ›
Noten, Natuurproducten en voedingssupplementen
Mijn Natuurwinkel.nl
‹ terug naar hoofdgroepen

Natuurvoeding  Thee, Koffie & Dranken  Koffie

Koffie kennen we allemaal en is volksdrank nummer één. Het helpt ons te focussen en wakker te blijven.

Door de jaren heen is koffie samen met water de meest geconsumeerde en de meest geliefde drank ter wereld geworden. Dagelijks worden wereldwijd miljarden liters koffie gedronken. Nederlanders drinken ook het meeste koffie als dit vergeleken wordt met andere landen.

Koffie wordt gemaakt van de ontvelde, gemalen, gedroogde en geroosterde zaden van de koffieplant. Deze zaden noemen we koffiebonen.

Officieel is de koffieboon een steenvrucht. Dat is een vrucht met een harde pit en een dun laagje vruchtvlees. Deze pit lijkt zo erg op een boon dat men het toch koffieboon is gaan noemen. De koffieboon komt van de koffieplant. Van de koffieplant bestaan maar liefst 60 soorten. De koffieplant kan de vorm van een struik, boom of liaan zijn. Op de koffieplant kunnen witte bladeren groeien die een heerlijke jasmijn geur hebben.

Na het oogsten gaan de bonen naar een koffiebranderij, daar worden ze gebrand en gemalen tot het poeder wat in onze pakken zit.

De smaak van elke koffie is anders en dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo is het belangrijk welke boon je gebruikt, hoe deze gebrand is en of er nog bepaalde kruiden aan toegevoegd zijn.

Sorteer op: A-Z - Prijs - Merk

Caffeinevrij gemalen Biocafe

250g

4,39
Klik en bestel

Coffee pads regular Biocafe

36st

4,45
Klik en bestel

Rood gemalen Biocafe

250g

3,29
Klik en bestel

Rood gemalen Biocafe

250g

2,99
Klik en bestel

Sorteer op: A-Z - Prijs