Natuurvoeding Beleg Stroop
Stroop wordt al jaren gemaakt en gegeten. Het maken van appelstroop is proces dat de Germanen al kenden, het werd vaak gebruikt appels lang te bewaren. Zij maakte appelstroop door verse appels in brede, ondiepe potten te koken tot al het vocht in de appels verdampt is. Wat ze dan overhielden was een moes met een hoog suiker gehalte, hierdoor ging het niet overstuur. De moes zelf werd gebruikt om maaltijden te zoeten.
Vroeger en nu is stroop een echt Limburgs product, waar het a sinds de middeleeuwen gemaakt wordt. De Belgen hebben een zoetere variant met peren, deze stroop wordt dan 'Sirop de Liége' genoemd. In Pennsylvania (VS) is appelstroop zelfs zo geliefd dat er jaarlijks een festival wordt gehouden speciaal voor appelstroop.
Lekkere traditionele vruchtenstroop wordt van appels en/of peren gemaakt, zo krijg je de smaken:
- Appelstroop
- Perenstroop
- Peren/appelstroop
Naast de traditionele smaken zijn er nog vele anderen smaken sommige met maar liefs 7 soorten vruchten, ook heb je nog dadelstroop, rijststroop en vele anderen.