Natuurvoeding Beleg Pindakaas
Pinda's zijn heel gezond ze zijn een bron van anti-oxidanten, eiwitten en vetten. Deze vetten zijn onverzadigde vetten de vetten die we dus nog hebben! Verzadigde vetten zijn dikmakers, onverzadigde vetten zijn in principe brandstof voor ons lichaam.
Zo staan er op onze website vele soorten pindakaas deze zijn van allerlei verschillende merken. Ook bieden we onze eigen pindakaas aan!
Hoe we deze maken?
Dit zijn in principe alleen maar pinda's en een klein scheutje olie zodat het lekker smeuïg wordt en blijft. Om deze te maken gaan we eerst vliespinda's roosteren, hierna wordt er bij de geroosterde pinda's een scheutje olie toegevoegd. Nadat dit gedaan is wordt het vermalen tot een pasta. En dan heb je een heerlijke pindakaas vol van smaak, zonder rommel er aan toegevoegd.
Maar waarom heet pindakaas eigenlijk pindaKAAS, er is nergens kaas in het product te vinden. Het is eerder een pindaboter, in Amerika wordt het echter wel peanutbutter genoemd. Maar waarom in Nederland niet? Dat heeft te maken met een regel die er in Nederland is, dat alleen de echte roomboter 'boter' genoemd mag worden.
In Amerika zijn er ook heel veel producten te krijgen met pindakaas smaak, snoepjes met pindakaas en zelfs chips. Ook hebben ze in Amerika een sandwich waarmee veel Amerikanen de dag begint, dit noemen ze peanutbutter and jelly sandwich.
Op onze website zijn vele soorten pindakaas te vinden, van ons eigen merk en van andere leveranciers zoals horizon. Wij hebben in de webshop zoveel mogelijk biologische pasta’s staan.