Afrekenen › Verder winkelen ›
Noten, Natuurproducten en voedingssupplementen
Mijn Natuurwinkel.nl
‹ terug naar hoofdgroepen

Gezondheid  Slapen  Stress

Stress is in principe gewoon spanning, spanning op zichzelf is niks mis mee. Spanning heb je nodig om te presteren, spanning houd je lichaam scherp en maakt hem klaar voor actie. Pas wanneer er teveel spanning is kan dit lijden tot klachten, en dit noemen ze stress.

Bij stress maakt je lichaam zich klaar om te vechten of vluchten. Je lichaam maakt dan adrenaline aan. Van adrenaline gaat je hart sneller kloppen, je ademhaling gaat sneller, je spieren spannen zich aan en er gaat meer bloed naar je hart en spieren.

Dit alles doet je lichaam zodat je optimaal kunt reageren op “gevaar”. Is het gevaar na een paar minuten nog niet weg, dan maakt je lichaam cortisol aan. Cortisol is ook een stresshormoon dat je “paraat” houdt.

Deze effecten zijn normaal gesproken van korte duur, houdt de stress te lang aan dan kun je overspannen raken of een burn-out krijgen.

Het Instituut voor Stress Preventie in Leiden onderscheidt drie soorten stress: spannende stress, frustrerende stress en schadelijke stress.

Spannende stress is in een positieve stress, het helpt je beter presteren en extra alert te zijn. Kan bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek zijn of een karten met vrienden.

Frustrerende stress komt voor wanneer je in een frustrerende situatie zit, bijvoorbeeld in de file staan of wanneer dingen allemaal even tegen zitten.

Schadelijke stress is de meest ernstige soort. Dit zijn vaak situaties zoals meer werken dan je aankan, thuis problemen, ernstig gepest worden of na traumatische ervaring. Traumatische ervaringen zijn bijvoorbeeld een bankoverval of een auto ongeval.

De laatste twee vormen van stress moeten niet te lang aanhouden, is dit wel het geval kan het lichaam niet tot rust komen. Op dat moment spreken we van chronische stress.

Helaas mogen we vanwege een wet die in 2012 ingevoerd is maar weinig claims maken, als het gaat over voedingssupplement. Om deze reden zal er bij een aantal producten weinig informatie gegeven worden.

De claims waar het overgaat zijn claims waar nog weinig of geen onderzoek naar gedaan is.

We mogen u echter wel persoonlijk advies geven dus schroom niet en neem contact met ons op!

Selecteer uw merk:
Sorteer op: A-Z - Prijs - Merk

Anti stress herb gel oog masker Mattisson

Mattisson
verp.

8,95
Klik en bestel

Anti stress herb gel ooglid Mattisson

Mattisson
1st

5,95
Klik en bestel

Anti stress massage borstel Mattisson

Mattisson
1st

6,95
Klik en bestel

Sorteer op: A-Z - Prijs