Afrekenen › Verder winkelen ›
Noten, Natuurproducten en voedingssupplementen
Mijn Natuurwinkel.nl
‹ terug naar hoofdgroepen

Gezondheid  Fytotherapie  Weerstand

Voor veel mensen een onbekende term, homeopathie klinkt mensen vaak wel bekend in de oren. Eigenlijk hebben ze wel wat van elkaar weg, in beide middelen wordt er gebruik gemaakt van planten. Toch is er wel een heel groot verschil!

Fytotherapie is de behandeling van klachten en ziekten met natuurlijke geneesmiddelen die uit hele planten of plantendelen bereid worden. Dus in dat opzicht hetzelfde als homeopathie.

Het belangrijke verschil. Bij fytotherapie wordt het werkzame plantendeel, zonder enige toevoeging, verwerkt tot een gebruiksklaar geneesmiddel. Bij homeopathie wordt er echter gewerkt met tincturen die sterk verdund worden met alcohol.

Het gebruiken van planten voor het behandelen van klachten en ziekten, gebeurt al eeuwen. Maar de officiële geschiedenis van de fytotherapie begint ongeveer 3000 jaar voor Christus, bij de Sumeriërs. Dit oude volk legde behandelwijzen en recepten in spijkerschrift vast op kleitabletten. Sinds die tijd wordt er nog veel onderzoek gedaan naar de krachten en geheimen van planten.

Helaas mogen we vanwege een wet die in 2012 ingevoerd is maar weinig claims maken, als het gaat over voedingssupplement. Om deze reden zal er bij sommige producten weinig productinformatie gegeven worden.

De claims waar het overgaat zijn claims waar nog weinig of geen onderzoek naar gedaan is.

We mogen u echter wel persoonlijk advies geven dus schroom niet en neem contact met ons op!

Er zijn geen producten gevonden met de opgegeven zoekcriteria.