Afrekenen › Verder winkelen ›
Noten, Natuurproducten en voedingssupplementen
Mijn Natuurwinkel.nl
‹ terug naar hoofdgroepen

Gedroogde Bosbessen

Merk: MijnNatuurwinkel.nl
Gedroogde Bosbessen
1kg

24,99
Klik en bestel

Productcode: gedr bosbessen

Gedroogde Bosbessen

Heerlijke gedroogde bosbessen, gezoet met een klein beetje rietsuiker

Bosbessen behoren tot de Superfoods. Superfoods zijn voedingsmiddelen die naast het leveren van voedingsstoffen ook geneeskrachtige eigenschappen hebben.

De blauwe bes is zeer gezond en bevat vele gezonde stoffen.
De blauwe bessen de collageenproductie. Collageen is de natuurlijke stof die de huid elastisch en dus jong houdt! De blauwe bessen bevatten veel antioxidanten.
Deze spelen een belangrijke rol bij het verouderingsproces.
Antioxidanten werken ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten, zoals kanker.

Er zijn weinig voedingsmiddelen die meer antioxidanten bevatten dan blauwe bessen. Bosfruit als bosbessen, frambozen en bramen bevatten (drie tot negen keer zoveel als andere leveranciers zoals aardbeien, walnoten en pacannoten) een zuur (Ellaginezuur) dat de kans op kanker verkleint. Studies hebben aangetoond dat mensen die veel fruit met Ellaginezuur eten, driemaal minder kans lopen kanker te ontwikkelen, dan mensen die dit zuur niet of nauwelijks in hun voedingspatroon hebben.

Bovendien zijn bosbessen goed voor het bloedvatenstelsel. Ze bevatten een stof (flavonoïden) die het vatenstelsel helpen versterken en de bloedvaten verwijden. Daarnaast bevat de bosbes anthocyanine, de stof die de blauwe bes zijn blauwe kleur geeft. Deze kleurstof blijkt ontstekingsremmend en kan er onder andere voor zorgen dat de vetophoping (voornamelijk ophoping van cholesterol) in de bloedvaten wordt verminderd. Hierdoor wordt de doorbloeding van de bloedvaten beter.   

Bosbessen zijn goed voor de hersenen. Bosbessen blijken een ontstekingsremmend effect te hebben op hersenen en spierweefsels. Onderzoek met mensen toont nu aan dat mensen die 225 gram bosbessen per dag eten, vijf tot zes procent beter presteren op motorisch gebied. Bosbessen hebben ook een tijdelijke positieve uitwerking op de concentratie. Dus voor een belangrijk examen; kommetje bosbessen!

Verder zijn ze goed voor het spijsverteringsstelsel, effectief bij zowel diaree als obstipatie, gaan ze ontstekingen van het spijsverteringskanaal tegen en hebben ze antibacteriële eigenschappen. Ook verminderen ze de kans op urineweginfecties.

Kortom, bosbessen kunnen in je lichaam veel stoffen leveren die mogelijke kwalen van later kunnen verminderen. 

Allergie informatie:
Geen allergenen bekend, word verpakt in een ruimte waar ook noten, gluten en pinda's worden verpakt.

VOEDINGSWAARDE per 100 gram:
(in g) hoeveelheid (in g)
Eiwit 1,70
Vet 1,10
Verzadigd vet 0,10

Enkelvoudig onverzadigd
    0,50

Meervoudig onverzadigd
    0,30
Koolhydraten 82,00
Suikers     73,00
Voedingsvezels 4,70
kCal 392,00
kJ 1501,00
   

Gebruik:
Je kunt blauwe bessen zo uit de hand eten als gezonde snack of door de yoghurt, smoothie of salade. Er zijn ook veel lekkere recepten te vinden met bosbessen. 

Vragen over dit product?